Blog

Post-it® spune adio caprei cu panou

Compania 3M (pe atunci Minnesota Mining and Manufacturing Company) s-a înființat în 1902 dintr-un vis minier – acela de a găsi corundum, un mineral folosit la fabricarea hârtiei abrazive. Visul s-a năruit în momentul în care și-au dat seama că mineralul dorit era altceva. Atunci, în loc să se plângă că e greu, că nu au avut noroc, că Dumnezeu n-a fost american, cei de la 3M au mers mai departe.

În loc să caute scuze, au căutat să se reinventeze.

De atunci, 3M se tot reinventează. Și inventează.

În peste 100 de ani de existență, 3M a creat produse care, efectiv, au ajutat civilizația umană să progreseze. Banda adezivă Scotch®, primul inhalator pentru astm, Post-it®, materiale folosite de astronauți în spațiu, suprafețe reflectorizante pentru circulație, materiale de curățat noi, abrazivi, adezivi, compusul care a stat la baza teflonului – toate sunt invenții 3M.

Acum, compania comercializează peste 60.000 produse, iar o treime din vânzări provine din cele inventate de 3M în ultimii 5 ani.

O treime.

Atât de importantă este inovația.

Una dintre ultimele invenții 3M este un produs Post-it®.

Se numește Post-it® Super Sticky Dry Erase Surfaces.

Post-it® Super Sticky Dry Erase Surfaces este o folie flexibilă adezivă care transformă orice suprafață într-un board de luat notițe și de prezentare.

Board-urile de prezentare clasice sunt foarte utile, nimic de zis. Poți scrie pe ele cu un marker, apoi șterge, apoi scrie din nou, la nesfârșit. Singurul lor dezavantaj este formatul rigid. Nu sunt cele mai arătoase obiecte de mobilier, și nici cele mai ergonomice. Nu poți căra cu tine în toate întâlnirile, încurcându-te în picioarele lungi, capra cu panou.

Cu Post-it® Super Sticky Dry Erase Surfaces, spui adio panoului cu bețe din colțul încăperii, de care se împiedică toată lumea. Acum spatele laptop-ului, ușa, suprafața biroului și pereții din toate sălile devin ad-hoc panouri de prezentare!

Ideile pot apărea oriunde. Întâlnirile pot avea loc oriunde. Prezentări se pot face oriunde. De ce să depinzi de boardul cu picioare din sala de conferințe, când poți avea peste tot câte un colț de luat notițe la îndemână?

Ți-a venit o idee în birou. Scrie-o pe perete, să n-o pierzi.

Știrile săptămânii se scriu pe peretele din hol. Apoi se șterg și se scriu cele noi, săptămâna viitoare.

Meniul zilei se scrie pe ușa sălii de mese. Mâine se șterge și se scrie altul.

În sala de meeting, în loc să scrii pe capră, poți scrie pe folia Post-it® de pe perete. Apoi poți șterge. Apoi poți scrie din nou. Curat, simplu, eficient.

Cu Post-it® Super Sticky Dry Erase Surfaces spui bună ziua confortului și eficienței.

La revedere, capră incomodă!

(oricum nu aveam loc de tine nici la biroul de acasă)

 

PS. Vei primi o mostră de Suprafețe pentru Ștergere Uscată Post-it® la fiecare carte cumpărată. Să știi pentru ce o să renunți la capră.